Het Geluidshuis zoekt componisten en arrangeurs.

Het Geluidshuis. Wall of Talent 2016: componist en arrangeur
For English: scroll down

 

Het Geluidshuis is op zoek naar (jong) freelance talent voor projecten, die zich vooral in de audio-wereld situeren, zoals bijvoorbeeld hoorspelen. Zo creëren we een poule van creatief talent. Wij noemen het onze Wall Of Talent, omdat Engels groovy klinkt.

 

Vanaf vandaag tot 10 oktober krijg je de kans om jouw muzikaal talent met ons te delen.

Hieronder staan 4 opdrachten kort uitgelegd. Wil je graag aan een van deze opdrachten deelnemen, mail dan naar talent@geluidshuis.be. Wij bezorgen jou daarvoor het nodig materiaal. Het staat je vrij om in te schrijven op één of meer onderstaande items.

Naar wie zijn wij op zoek?

 

1. Liedjescomponist
Je krijgt drie songteksten van de nieuwste, nog niet uitgegeven, titel uit onze reeks Heerlijke Hoorspelen*. Je componeert de muziek voor twee liedjes. Je giet ze in een maquette, zodat een (eventueel niet-muzikale) regisseur ze instant kan beoordelen. Je mag in de stijl van de Heerlijke Hoorspelen componeren, maar dat hoeft niet; als je denkt het lied in een andere leuke richting te kunnen duwen, ben je daar vrij in.

 

*Een Heerlijk Hoorspel? Jawel! Een bewerking van een bestaand verhaal of sprookje, verteld en gespeeld door getalenteerde acteurs. 79 minuten humor, liedjes, en geluidseffecten. Geschikt voor kinderen van 6 tot 106.

 

2. Arrangeur liedjes
Je krijgt twee liedjes in piano-met-stem-maquette (midi+audio), waar je vervolgens arrangementen voor maakt en die in een maquette giet zodat een (eventueel niet-muzikale) regisseur ze kan beoordelen.

 

3. Componist underscore (te vergelijken met filmcomponist)
Je krijgt twee scènes in audio. Daarvoor score je de muziek, waar je vervolgens maquettes van maakt, zodat een regisseur ze kan beoordelen. Vooraf krijg je instructies over waar de scènes voor dienen en wat er van de muziek verwacht wordt.

 

4. Arrangeur underscore
Je krijgt twee scènes in audio, met reeds in piano gecomponeerde muziek. Die zet je om in arrangementen, die je in maquettes uitwerkt, die een regisseur kan beoordelen.
 

ENGLISH

 

Het Geluidshuis. Wall Of Talent 2016: composers and arrangers

 

Het Geluidshuis is looking for (young) freelance talent in different areas of expertise. We want to draw up a list of people of whom we think they could be qualified for working in our projects. We like to call it our Wall Of Talent.

 

From today onwards to october 10th we give you the opportunity to share your musical talent.
Below you can find 4 challenges for each item. If you would like to participate, mail to talent@geluidshuis.be. Therefore we will provide you the necessary material. You are free to enlist in one or several items as described hereunder.

 

We are looking for…

 

1. Composer of songs
Out of three song texts (you will have to brush up on your Dutch! 🙂 ) of our soon to be released audio play. We expect you to compose the music for two texts. You make a mock up of the music, so a (non musical) director can judge them. If you want, you can compose within the style of previous songs in this series (Heerlijke Hoorspelen*), but feel free to surprise us with a completely different style!

 

*A Heerlijk Hoorspel? Oh yes! This series of audio plays is based on existing stories or fairy tales, narrated and performed by talented Belgian actors. A Heerlijk Hoorspel gives you 79 minutes of pure joy, happy songs and sound effects. Suitable for children aged 6 to 106.

 

2. Arranger of songs
You arrange the music for an already composed song (piano + vocals in midi and audio). You present the arrangement in a mock up, so a (non musical) director understands what you are trying to do.

 

3. Composer underscore (comparable to composing for film)
You compose two pieces of music to audio scenes. You make a mock up so a director can judge your music. Together with the audio, you will receive a briefing as to what the director expects of the music, and what the scene is supposed to tell.

 

4. Arranger underscore
You arrange the piano composition (which you will get in audio and midi) for two scenes. And you make a mock up so a director can judge the result.