ISCM Call For Works 2016

Call for Works 2016

 

ISCM-Vlaanderen schrijft een “Call for Works” voor hedendaagse kunstmuziek uit, met als bedoeling uit recente Vlaamse creaties een aantal werken te selecteren als inzending naar de World Music Days in Vancouver, Canada (2 – 8 November, 2017).

 

De werken dienen te passen binnen één van de voor de World Music Days 2017 vooropgestelde categorieën. Die kan u vinden op iscm2017.ca. Deze website is erg goed uitgewerkt en u vindt er een helder overzicht van de 14 categorieën en meer dan 20 artiesten/ensembles, incl. gedetailleerde bezetting. Gelieve dit grondig door te nemen alvorens een werk in te zenden.

 

De werken mogen ten vroegste dateren uit 2006. Werken geschreven sinds 2011 genieten evenwel de voorkeur, net als composities van maximaal 12 minuten.

Werken van componisten die gespeeld werden tijdens de World Music Days van 2016 komen niet in aanmekring (Rules of Procedure).

Een leescomité zal zich over de inzendingen buigen. Zij zullen zes compostities van verschillende componisten uitkiezen in (minstens) vier verschillende categorieën. De gekozen werken worden ingezonden naar de organisatoren van de World Music Days 2017 in Vancouver, Canada. De uiteindelijke keuze welk(e) werk(en) gespeeld zal (zullen) worden, ligt bij de organisatoren van de World Music Days 2017.

Het leescomité zal bestaan uit: Claude Ledoux(tbc), Tom Pauwels en Klaas Coulembier

Alle leden van ISCM-Vlaanderen die hun lidgeld voor 2016 hebben betaald, kunnen kosteloos één tot drie werken inzenden. Het is ook toegestaan werk van een collega in te sturen. Stort dus ofwel 50 € lidgeld voor 2016 ofwel 10 € per ingezonden compositie op de rekening van ISCM-Vlaanderen (BE33 7330 3269 0646), uiterlijk tegen 1 november. ISCM-Vlaanderen zendt u na betaling een factuur toe.

We verwelkomen de inzendingen enkel elektronisch op stef@kunsten.be. U kan werken inzenden tot en met 1 november 2016. Uw inzending dient te bestaan uit volgende stukken:

–       De volledige partituur (in PDF formaat) of een equivalent (bvb. instructies)

–       Indien mogelijk een audio- of video-opname

–       Een document met de naam van de componist, de volledige titel, bezetting, jaar van compositie,duur van het werk en een korte programmatekst van max. 100 woorden. Gelieve dit in het Engels aan te leveren.

Om de inzending naar de World Music Days te vervolledigen, dienen we ook volgende bijkomende informatie aan te leveren:

–       Een technische rider met specificatie van alle materiaal dat nodig is om het werk uit te voeren.

–       Een korte biografie van de componist, max. 100 woorden, in het Engels

–       Een hi-res digitale foto van de componist

 

–       Bewijs van nationaliteit van de componist bvb. een kopie van identiteitskaart of paspoort.

Indien uw werk geselecteerd is voor inzending, dan contacteren we u ten laatste op 10 november. We willen u dan vragen om deze bijkomende informatie uiterlijk op zaterdag 12 november te bezorgen, zodat wij tijdig een correcte inzending kunnen doen. Uiteraard mag u alle boijkomende documenten ook reeds bij uw inzending voor deze Call voegen.

Indien u nog vragen heeft, kan u bellen of mailen naar:

Stef Coninx     0477 390066              stef@kunsten.be